26 Mayıs 2011 Perşembe

İÇLİ KÖFTE



DIŞI İÇİN MALZEMELER
1,5 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 yemek kaşığı salça

İÇİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
300 gr köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay bardağı ceviz
Bir tutam kıyılmış maydonoz

HAZIRLANIŞI
Tencerenizde sıvıyağı kızdırıp sarımsakları,soğanı atıp soteleyin.Daha sonra içine kıymayı ekleyip karıştırın.Ardından kara biberi,kırmızı biberi,deniz tuzunu atıp karıştırın.Ocağın altını kapatıp içine kıyılmış maydonoz ve cevizi ekleyip karıştırın.Bir kenara soğumaya alın.
İrmiği ayrı bir kaba kayup üzerini ıslatacak kadar su ekleyin.Ayrı bir kapta bulgurunuza yarım su bardağı su ekleyip bırakın.Daha sonra irmik ve bulguru robotunuza aktararak hamur yoğurma ucunu kullanın.İçine unu,salçayı,tuzu ekleyerek robotunuzu çalıştırın.Hamurunuz macun kıvamında olunca robotu durdurun.Eğer hamurunuz cıvık olursa un katı olursa su ekleyin.Elinize yumurta büyüklüğünde bir hamur alarak köfte şekli verin.Daha sonra baş parmağınızı hamurun ortasına sokarak,hamurun kalınlığını inceltin.Köfte şekli verdiğiniz hamurun bir tarafı açık olmalıdır.Açık olan kısımdan kaşıkla kıyma harcını doldurun ve açık olan kısmı kapatın.Bu işlemi yaparken elinizi suyla ıslatabilirsiniz.Hamurunuzu çatlatmamaya bakın.Derince bir tencerede bol kızgın yağda renk alıncaya kadar kızartın.Kızaran köftelerinizi peçete üzerine alın fazla yağını alsın.Dilersenizde bol tuzlu suda haşlıyabilirsiniz.Seçim sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...