22 Mart 2013 Cuma

FIRINDA KREMALI PATATES



SELAM...
Sizlerden bir ricam olacaktı. Umarım dikkate alır önemser ve yaparsınız...
Yan tarafta bulunan facebook sayfasında bizi bulun bölümü tıklar ve sayfamızı beğenirseniz çok mutlu olurum.Dikkate alacağınızı biliyorum.Haydi bakalım tarifi inceledikten sonra sayfamızı da beğenmeden çıkmayın.(Sayfayı beğenmen tüm lezzetlerden haberdar olmanı sağlar)


TARİFİMİZ İÇİN MALZEMELER
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik,deniz tuzu,sıvıyağ
  • Üzeri için parmesan veya dilediğiniz peynir
HAZIRLANIŞI
  • Fırın kabı yağlanır ve ince ince dilimlenmiş patatesler içine yerleştirilir.
  • Bir kabın içerisinde krema,süt,taze kaşar peyniri,ezilmiş sarımsak,deniz tuzu karıştırılır.
  • Sıvı karışım patateslerin üzerine gezdirilir ve kekik serpilir.
  • 200 derecelik fırında 60 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkartmadan 10 dakika önce tekrar üzerine peynir serpilir ve fırına verilir.
  • Sizler ısı derecesini kendi fırın ayarınıza  göre değiştirebilirsiniz.
  • (Süre uzayabilir veya kısalabilir)
  • Afiyetle...


Et yemeklerinin en güzel tamamlayıcısı. Hangi yemeğin yanına gelse müthiş bir tamamlayıcı.
Hatta ve hatta sıcak çay sohbetlerinde  bile aranan lezzet.


 

2 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...