Savoury Cheese Whirls
Sıradışı lezzetlerden hoşlanıyorsanız..mutlaka denemeniz gereken bir kurabiye diyebilirim.
İkram ettiğim misafirlerimden her zaman tam not aldı.
MALZEMELER
- 110 gr oda ısısında tereyağı
- 110 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 250 gr un
- 70 gr ceviz içi
- 1 diş sarımsak (küçük)
- 10 iri fesleğen yaprağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 adet yumurta
- 1 Türk kahve fincanı su
- Üzeri için kekik
HAZIRLANIŞI
- Mikserde tereyağı ile ince ince doğranmış fesleğen çırpılır.
- İçine rendelenmiş kaşar peyniri,dövülmüş sarımsak,yumurta sarısı,karabiber,deniz tuzu ilave edilir ve çırpılır.
- Üzerine en son un ilave edilir ve karıştırılır.
- Hamura en son kıvam bulması için su eklenir.(suyun tümünü kullanmak zorunda değilsiniz..Yoğrulan yumuşak bir hamur olduğunda su ilavesini kesebilirsiniz)
- Yoğrulan ve hazır olan hamur tezgah üzerine alınır.
- Hamur 4 eşit parçaya bölünür.
- Her parça 22/17 ebatında merdane ile açılır.
- İçine ceviz eklenir ve cevizlerin üzerine hafifçe bastırılır.
- Hamur rulo yapılır.
- Streç filmle hamur sarılır.
- Hamur 2 saat buzlukta bekletilir.
- Buzluktan çıkan hamur 15 dakika oda ısısında bekletilir.
- (Buzluktan çıkan ruloyu hemen kesmeyin,kesmeyi denerseniz..kırılır)
- Demliğin altı yakılır.
- Hamur parmak kalınlığında kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerine yumurta beyazı sürülür ve kekik serpilir.
- 180 derecede 20 dakika pişirilir.
Eğer bu aşamaya geldiyseniz..tepsiyi fırına verin çayı demleyin.
Afiyetle...
Değişik bir tarif ilgim çekti.Denedim,gerçekten damakta çok hoş bir tad bırakıyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil